Een benefiet organiseren, eenvoudig en zonder risico

Dieter
4 jaar geleden
tips om een benefiet te organiseren

Het doel van een benefiet is om centen in te zamelen voor een goed doel

Er zijn vele manieren om een benefiet te organiseren of geld in te zamelen voor scholen, goede doelen, verenigingen. Zo kan je evenementen organiseren, of samen met leden of leerlingen verkoopacties houden, waarbij je allerlei lekkernijen of leuke gadgets verkoopt. Als alle deelnemers zich inzetten en gemotiveerd zijn, kom je vaak tot leuke acties en mooie opbrengsten.

Leuke producten en acties om geld in te zamelen vind je hier bij Geldinzamelen.be!

Hoe geld inzamelen via een benefietactie

 1. Je organiseert een evenement
 2. Je organiseert een deur-aan-deur verkoop
 3. Je houdt een voorverkoop met de producten van geldinzamelen.be

1. Je organiseert een evenement als benefiet

Via een evenement kan je jouw benefietactie onder de aandacht brengen. Soms is het evenement het eindproduct van de benefiet (zoals bij een concert, een loopwedstrijd, …) en de eigenlijke actie, maar soms heb je als doel om tijdens het evenement nog meer geld op te halen via bijvoorbeeld de verkoop van snoepzakjes of andere producten.

2. Geld inzamelen via deur-aan-deur verkoop (directe verkoop)

De directe verkoop, deur-aan-deur verkoop of huis-aan-huis verkoop is al heel lang erg populair bij verschillende verenigingen zoals jeugdverenigingen of scholen. Leden van de Scouts of Chiro, of schoolleerlingen, gaan langs bij buren, vrienden, kennissen of trekken naar openbare plaatsen en verkopen er allerlei producten zoals lekkernijen, sleutelhangers of andere gadgets. Bij Geldinzamelen.be kan je terecht voor heel wat producten en acties voor een succesvolle deur-aan-deur verkoop om geld in te zamelen.

3. Geld inzamelen via een voorverkoop

Een geldinzamelactie via voorverkoop is uitermate geschikt voor scholen en verenigingen. Geldinzamelen.be heeft heel wat leuke acties en producten in petto waaruit jij kan kiezen voor jouw voorverkoop.

Voorverkoopacties bij Geldinzamelen.be

Ontdek hier alles over de verschillende verkoopacties bij Geldinzamelen.be

STAPPENPLAN: een voorverkoop actie met Geldinzamelen.be

 • 1. Maak je keuze
 • 2. Krijg je verkoopflyers
 • 3. Verkoop de producten
 • 4. Bestellen
 • 5. Levering
 • 6. Voorafbetaling of bij levering

Ontdek hier het uitgebreide stappenplan voor een verkoopactie met Geldinzamelen.be

Wat na de benefiet?

Wanneer een benefietactie afgelopen is, is het tijd om te gaan evalueren. Was de actie succesvol, ja of nee? En hoeveel heeft de actie uiteindelijk opgebracht?

Om dit te weten te komen, houd je best rekening met een aantal factoren, zoals:

 • Zijn alle kosten betaald?
 • Hoeveel geld is er verzameld?
 • Hoeveel is de winst na aftrek van de kosten?
 • Is de verkoop goed gelopen, of waren er problemen?

Evalueer de actie ook met alle deelnemers en betrokkenen: wat ging er goed, en wat ging minder goed? Hoe hebben zij de actie ervaren? Hebben zij opmerkingen of tips voor de toekomst? Hier kan je veel uit leren voor toekomstige acties. Vergeet niet achteraf alle medewerkers te informeren over de resultaten en te bedanken voor hun medewerking. Meer weten? Twijfel niet contact met ons op te nemen voor een antwoord op al je vragen.