Als je een geld inzamelactie wilt organiseren, check je best even of je voldoet aan de juiste vergunningen voor de verkoopactie. Wij geven je alvast een duidelijk beeld over de belangrijke dingen waar je zeker rekening moet houden.

Hoe moet je een vergunning aanvragen voor een inzamel actie?

Je hebt een vergunning nodig voor een niet commerciële verkoop. Als je als particulier de verkoopactie organiseert, dan moet je als particulier de vergunning aanvragen. Organiseer je als vereniging de inzamel actie, dan moet de vereniging de vergunning aanvragen.

Je mag de inzamel actie overal waar je wilt organiseren, als je de toestemming van de gemeente hebt gekregen. Voor je kan beginnen met organiseren moet je beslissen waar de geld inzamelactie doorgaat. Er zijn 3 mogelijkheden:

Gemeente

Doe je een geldinzameling voor een bepaalde collecte binnen een gemeente? Dan moet je de vergunning aanvragen aan het college van de burgemeester en schepenen.

Verschillende gemeenten van de zelfde provincie

Doe je een geldinzameling voor een bepaalde collecte binnen verschillende gemeenten van de zelfde provincie? Dan moet je de vergunning aanvragen bij de deputatie van het gemeentebestuur.

Verschillende provincies

Doe je een geldinzameling voor een bepaalde collecte in verschillende provincies? Dan moet je de vergunning aanvragen bij de Algemene Directie Instellingen en Bevolking van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken.

Vergunningen jeugdbeweging

Jeugdverenigingen moeten ook een vergunning aanvragen voor dat ze een inzamelactie kunnen organiseren. Deze dien je ook aan te vragen bij je gemeente. Verzamel genoeg bewijs dat je kan aantonen wat het doel van je verkoopactie is, zo zal alles veel vlotter gaan.

Vergunningen als ondernemer

Als je als ondernemer iets wilt organiseren voor het goede doel, dan moet je rekening houden met een aantal belangrijke aspecten.

Als je voor het goede doel producten wilt verkopen, dan heb je een vergunning voor een niet commerciële verkoop nodig. Een belangrijk punt is dat je de kosten die je maakt voor je eigen mag houden, maar de opbrengst boven de gemaakte kosten moeten uiteraard naar het goede doel gaan die je hebt gekozen.

Als je producten van je eigen merk wilt gebruiken om te verkopen om het goede doel te steunen, controleer dat zeker eens met je boekhouder op welke manier je dat kan ingeven. Anders kan het zijn dat er achteraf geen duidelijk beeld is met het geld en de producten.

Wat ook zeer belangrijk is, is dat je als commerciële onderneming nooit een tombola of loterij mag organiseren. Wat wel mag is een wedstrijd organiseren waarbij je de kans op winst laat afhangen van een schiftingsvraag.

Wat is het verschil tussen giften en verkoop?

Er is een duidelijk verschil tussen het verkopen van goederen en het ontvangen van giften voor je project. Als je niets verkoopt maar enkel een steunbijdrage ontvangt/vraagt, dan moet je geen vergunning aanvragen.

Voedingsproducten voor het goede doel verkopen

Als je voedingsproducten verkoopt voor het goede doel te steunen, dan moet je geen vergunning hebben van het Federaal  Agentschap  voor de veiligheid van de Voedselketen en dan hoef je daar ook geen bijdrage aan te betalen. Maar hier zijn er ook voorwaarden voor. De verkoopactie mag maximaal 5 keer per jaar plaatsvinden en het moet vallen onder gelegenheidsverkoop. Dit houdt bijvoorbeeld in; wafels & gebak, snoepverkoop, lekkere truffels,…

Belangrijke punten om rekening mee te houden

Opgelet. Vanaf het moment dat er geld wordt ingezameld door voorwerpen of goederen te verkopen op de openbare weg of op een openbare plaats, ook al als het een liefdadigheidsdoel heeft, vallen deze activiteiten onder de bepalingen van de wet van 25 juni 1993 betreffende de uitoefening van de ambulante activiteiten en de organisatie van de openbare markten.

Wat is de kostprijs om een vergunning aan te vragen?

De aanvraag van een vergunning is helemaal gratis.

Geld inzamelen jeugdbeweging, enkele tips?

Wil je geld inzamelen voor een jeugdbeweging? Wij helpen je graag verder met de juiste manier om een geld inzamelactie te organiseren. Wij hebben verschillende producten die we aanbieden waarbij een succesvolle inzamelactie verzekerd is!

Met onze jarenlange ervaring geven wij jullie graag advies mee om een inzamelactie te organiseren voor jullie jeugdbeweging. Speciaal daarvoor hebben een ruim aanbod aan lekkernijen en non-food producten

Geld inzamelen jeugdbeweging, de snoepverkoop

We hebben verschillende soorten snoep die je kan aanbieden. Zo kan je kiezen uit bulksnoep om zelf snoepzakjes te verpakken of je kan kiezen voor kant en klaar gevulde snoepzakjes en lekkere cuberdons van Geldhof .

.                              

Je kan een chocolade verkoop organiseren:

Eenvoudig geld inzamelen kan je met een chocoladeverkoop gemaakt van heerlijke Callebaut chocolade. Zo kan je kiezen uit ons assortiment zeevruchten, sneeuwballen, lekkere schilfer truffels melk, lente figuren, en heerlijke chocolade hartjes.

Je kan non-food producten verkopen:

Wij bieden jullie een ruim aanbod aan non-food producten aan. Zo kan je bij ons kiezen uit een uitgebreide stickerverkoop, een originele berenactie, een zeer ruime wenskaartenverkoop en een toffe kalenderactie.

Een wafelverkoop organiseren voor jeugdbeweging

Geld inzamelen voor jeugdbewegingen met een Gebak & wafelverkoop is altijd een topper onder de acties. Wij hebben een zeer lekker aanbod met diverse gebakjes! Zo kan je bij ons kiezen uit lekkere carré confituurtaart, vanillewafels, chocoladewafels, suikerwafels, chocoladesuikerwafels en frangipanetaart.

Je kan aan crowdfunding doen:

Een crowdfundingactie organiseren is altijd succesvol, maar er zijn nog manieren om geld in te zamelen voor jeugdbewegingen. Crowdfunding is een manier om een geld inzamelactie te organiseren. Daarbij vraag je aan andere om je inzamelactie financieel te ondersteunen. Jeugdbewegingen gaan meestal tewerk via een verkoopactie met heerlijke producten. Mensen uit de gemeente weten dat jeugdbewegingen jaarlijks een verkoop houden en steunen deze met veel plezier.

Moet ik een vergunning hebben?

Voor alle informatie die je moet weten kan je naar vergunningen gaan.

Je wil geld inzamelen voor een goed doel, school of vereniging? En je vraagt je af: hoe organiseer ik een geldinzamelactie?

Er zijn vele manieren om geld in te zamelen voor scholen, goede doelen, verenigingen. Zo kan je een geldinzamelactie organiseren of samen met leden of leerlingen leuke verkoopacties houden, waarbij je allerlei lekkernijen of leuke gadgets verkoopt. Als alle deelnemers zich inzetten en gemotiveerd zijn, kom je vaak tot leuke acties en mooie opbrengsten.

Leuke producten en geldinzamelacties ideeën vind je hier bij Geldinzamelen.be!

Risicoloos een geldinzamelactie organiseren

Geldinzamelacties via deur-aan-deur verkoop (directe verkoop)

De directe verkoop, deur-aan-deur verkoop of huis-aan-huis verkoop is al heel lang erg populair bij verschillende verenigingen zoals jeugdverenigingen of scholen als geldinzamelactie. Leden van de Scouts of Chiro, of school leerlingen, gaan langs bij buren, vrienden, kennissen of trekken naar openbare plaatsen en verkopen er allerlei producten zoals lekkernijen, sleutelhangers of andere gadgets.

Deur-aan-deur verkoop met Geldinzamelen.be

Bij Geldinzamelen.be vind je heel wat producten voor een succesvolle deur-aan-deur verkoop om geld in te zamelen, zoals:

Bij ons vind je alleen producten van uitstekende kwaliteit. Je klanten zullen dat ten zeerste waarderen, wat jullie relatie op de lange termijn ten goede zal komen.

Geld inzamelen via een risicoloze voorverkoop

Een geldinzamelactie organiseren via voorverkoop is uitermate geschikt voor scholen en verenigingen. Omdat je dankzij de ondersteunende verkoopflyer op voorhand exact weet hoeveel er besteld is, loop je nooit het risico te veel producten te bestellen en met een overschot te zitten. Het systeem van de voorverkoop is dus volledig risicoloos!

Geldinzamelen.be heeft heel wat leuke acties in petto waaruit jij kan kiezen voor jouw benefiet. Dankzij de bijgevoegde verkoopflyer is elke actie ook altijd volledig risicoloos.

Een geldinzamelactie met Geldinzamelen.be in 6 stappen

Meer weten? Twijfel niet contact met ons op te nemen voor een antwoord op al je vragen.

Het doel van een benefiet is om centen in te zamelen voor een goed doel

Er zijn vele manieren om een benefiet te organiseren of geld in te zamelen voor scholen, goede doelen, verenigingen. Zo kan je evenementen organiseren, of samen met leden of leerlingen verkoopacties houden, waarbij je allerlei lekkernijen of leuke gadgets verkoopt. Als alle deelnemers zich inzetten en gemotiveerd zijn, kom je vaak tot leuke acties en mooie opbrengsten.

Leuke producten en acties om geld in te zamelen vind je hier bij Geldinzamelen.be!

Hoe geld inzamelen via een benefietactie

 1. Je organiseert een evenement
 2. Je organiseert een deur-aan-deur verkoop
 3. Je houdt een voorverkoop met de producten van geldinzamelen.be

1. Je organiseert een evenement als benefiet

Via een evenement kan je jouw benefietactie onder de aandacht brengen. Soms is het evenement het eindproduct van de benefiet (zoals bij een concert, een loopwedstrijd, …) en de eigenlijke actie, maar soms heb je als doel om tijdens het evenement nog meer geld op te halen via bijvoorbeeld de verkoop van snoepzakjes of andere producten.

2. Geld inzamelen via deur-aan-deur verkoop (directe verkoop)

De directe verkoop, deur-aan-deur verkoop of huis-aan-huis verkoop is al heel lang erg populair bij verschillende verenigingen zoals jeugdverenigingen of scholen. Leden van de Scouts of Chiro, of schoolleerlingen, gaan langs bij buren, vrienden, kennissen of trekken naar openbare plaatsen en verkopen er allerlei producten zoals lekkernijen, sleutelhangers of andere gadgets. Bij Geldinzamelen.be kan je terecht voor heel wat producten en acties voor een succesvolle deur-aan-deur verkoop om geld in te zamelen.

3. Geld inzamelen via een voorverkoop

Een geldinzamelactie via voorverkoop is uitermate geschikt voor scholen en verenigingen. Geldinzamelen.be heeft heel wat leuke acties en producten in petto waaruit jij kan kiezen voor jouw voorverkoop.

Voorverkoopacties bij Geldinzamelen.be

Ontdek hier alles over de verschillende verkoopacties bij Geldinzamelen.be

STAPPENPLAN: een voorverkoop actie met Geldinzamelen.be

Ontdek hier het uitgebreide stappenplan voor een verkoopactie met Geldinzamelen.be

Wat na de benefiet?

Wanneer een benefietactie afgelopen is, is het tijd om te gaan evalueren. Was de actie succesvol, ja of nee? En hoeveel heeft de actie uiteindelijk opgebracht?

Om dit te weten te komen, houd je best rekening met een aantal factoren, zoals:

Evalueer de actie ook met alle deelnemers en betrokkenen: wat ging er goed, en wat ging minder goed? Hoe hebben zij de actie ervaren? Hebben zij opmerkingen of tips voor de toekomst? Hier kan je veel uit leren voor toekomstige acties. Vergeet niet achteraf alle medewerkers te informeren over de resultaten en te bedanken voor hun medewerking. Meer weten? Twijfel niet contact met ons op te nemen voor een antwoord op al je vragen.

Meer budget dankzij verkoopacties

Iedere school organiseert regelmatig een verkoopactie om de kas te spijzen. Extra bureaus, stoelen, didactisch materiaal, schooluitstappen en ga zo maar verder – de som loopt al snel op. Met subsidies alleen raak je als school niet ver, en daarom zet men vaak geldinzamelacties op poten om toch wat financiële buffer op te bouwen.

Acties om geld inzamelen voor school zijn er in alle vormen en maten. Toch wordt het meest gekozen voor verkoopacties van snoep, en niet zonder reden. Vele handen maken immers licht werk en de winstmarges zijn het grootst bij snoepgoed en andere zoetigheden, waar potentiële klanten vaak ook het minst aan kunnen weerstaan. 

Geld inzamelen voor school, de producten:

Wil je geld inzamelen voor school, zoek het dan zeker niet te ver. Ons kwaliteitssnoepgoed aangevuld met authentieke streekproducten zijn de perfecte ingrediënten voor een succesvolle verkoopactie.

Onze troeven voor de inzamelactie van jouw school

Wij zorgen ervoor dat de verkoopactie van jouw school op rolletjes loopt:

Je voorraad uitverkocht en toch nog een schepje bovenop je inzamelactie doen? Door onze snelle levertermijn en grote stock kan je naar hartelust blijven geld inzamelen. 

Een geldinzamelactie op poten zetten voor jouw school? Contacteer ons dan snel om jouw noden te bespreken of bestel rechtstreeks in onze webshop!

Geld inzamelen voor Music for Life

Het lijkt misschien nog veraf, maar binnen iets minder dan 100 dagen is het weer zover: de Warmste Week van Studio Brussel. Ook dit jaar wordt er massaal geld ingezameld voor een waaier aan goede doelen, om de koudste periode van het jaar voor iedereen een beetje op te warmen.

Het aantal geld inzamelacties voor de Warmste Week is de laatste jaren enorm gegroeid. Zo zijn er enerzijds sportevenementen waaraan je kan deelnemen voor sponsorgeld zoals de 1000km en de 100km, maar het gros van de inkomsten wordt toch nog steeds binnengehaald door verkoopacties. Laat dat nu net onze specialiteit zijn!

Verkoopacties en producten voor de Warmste Week

Onze uitgelichte producten om geld in te zamelen voor Music for Life en de Warmste Week:

Met een beperkte verkoopactie sprokkel je zo al snel enkele duizenden euros samen. Dankzij onze lage inkoopprijzen hou je steeds een mooie winstmarge over voor de Warmste Week / Music for Life.

De voordelen voor jouw inzamelactie

Hoe wij jouw inzamelactie voor de Warmste Week kracht ondersteunen?

Je voorraad uitverkocht en toch nog een schepje bovenop je inzamelactie doen? Door onze snelle levertermijn en grote stock kan je naar hartelust blijven geld inzamelen. 

Wij zijn alvast klaar voor de Warmste Week. Jij ook? Contacteer ons dan snel om jouw noden te bespreken of bestel rechtstreeks in onze webshop!